A+ A A-

A szerző a könyv születéséről

Ezt a fantasy történetet még 1998-ban kezdtem írni, gimnazistaként. A kezdeti lendület közel 70 oldalig tartott... Semmiféle koncepcióm nem volt ugyanis a cselekményre vonatkozóan, és a sok szálon futó, sok szereplős történet jócskán túlnőtt rajtam. A könyvírásban rutintalan, kezdő író voltam, akinek fogalma sem volt arról, hogyan kell felépíteni egy regényt.

Hónapokig pihentettem az írást, olvastam a különféle írástechnikai szabályokat és trükköket. Készítettem egy cselekmény tervezetet, amit puskának használhattam a fejezetek megírásánál. Ám ha városok, birodalmak között utaztatom a szereplőket, akkor figyelembe kéne vennem a távolságokat és a lények sebességét. Na de hogyan tudom ezt megtenni? Természetesen térképpel!

Nosza, rajzoltam egy térképet, amin megjelöltem a fontosabb helyeket. Így már reálisan tudtam meghatározni az utazási időket, vagyis a regényben zajló események napok és napszakok szerinti idejét.

Közben befejeztem középiskolai tanulmányaimat, dolgozni kezdtem és beiratkoztam egy tanfolyamra. Zajlott az életem a maga kis történéseivel, s a fantasy könyv ismét parkolópályára került, ezúttal évekre. Valahogy elvesztettem a lelkesedést egy időre, anélkül pedig nem érdemes tollat (billentyűzetet) ragadni.

2010-ben aztán újra kedvet kaptam az íráshoz, s hosszú hónapok kitartó munkájával el is készült a kézirat. Majd kicsivel később átdolgoztam, finomítottam egyes részein. Terveztem hozzá egy borítót, rajzoltam hozzá pár figurát... És kerestem a lehetőséget a kiadásra.

Végül a print on demand kiadás mellett tettem le a voksom; 2013-ban az Underground Kiadó segítségével 15 éve várakozó-csiszolódó fantasy regényem végre valóban könyvvé lett. Ezúton is köszönöm profi és segítőkész csapatuknak a gyors és igényes munkát!

Rita Horseyes

És Te? Mit mondanál?