A+ A A-

A szerzőről

Rita Horseyes

Rita Horseyes 1981-ben született, halála pontos dátuma mindeddig ismeretlen, mivel - saját bevallása szerint - egyelőre nem szándékozik távozni az élők sorából. Ellenben nagy halom tervet készül megvalósítani a közel- s távoli jövőben, amelyek tetemes részét egy szóval is össze lehetne foglalni: írás. A tetem nélküli részeket pedig így lehet körülírni: élés. Ám e kettő valahogy elválaszthatatlanul egybefonódott nála. Más szavakkal mondva, a hölgy enyhén nagyon grafomán.

Meg állatbolond is. Kedveli a tollas, szőrös, pikkelyes és egyéb teremtményeket, házi kedvencként nimfa papagájokat és afrikai óriás csigákat tart... Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szárnyasok gyakran többet tartózkodnak a kalitkán kívül, mint benne. A csigák meg? Nos, ők nagyok és nyálkásak. Legyen elég ennyi.

Miért pont Horseyes? Honnan jött ez a név, amely lássuk be, kissé viccesen hangzana, ha lefordítanánk. De nem tesszük. Ami pedig az eredetét illeti, köze van egy álombéli lóhoz, amelynek kék szeme volt. Na, hát mit kell ezen még magyarázni?

Közölhetnénk számtalan életrajzi adatot a szerzőnőről, de ő egyelőre nem bocsátott ilyeneket rendelkezésünkre, mivel nem tartja fontosnak. Szerinte senkit nem érdekel, hogy mely iskolákba járt és milyen képesítéseket szerzett, milyen munkahelyeken miféle feladatokat látott el. Sokkal lényegesebbnek tartja önmagát az alábbi mondatokkal bemutatni:

"Egy-két kedvelt együttes, előadó a sok-sok közül: Nightwish, Rhapsody, Blackmore's Night, Abba, Ace of Base, Enya, Napoleon Boulevard, Zanzibar, Nox, Quimby, Ákos, Wolf Kati, Zséda... "

"Egy emlékezetes pillanat az életemből: Amikor kilenc évesen kibontottam a karácsonyi ajándékomat, s a csomagolás alól felsejlett egy kalitka, amelyből egy picike papagáj nézett vissza rám."

"Egy nagy pofon az élettől: A legelső munkahely keresése. Ekkor döbbentem rá, hogy az iskolák falain kívüli világ és az a bizonyos nagybetűs ÉLET jóval keményebb, mint gondoltam."

"Néhány a számtalan, általam kedvelt film közül: A furcsa pár (a Walther Matthau - Jack Lemmon féle), Shrek (igen, szeretem a meséket...), Star Wars széria, valamint a sorozatokból a Star Trek, StarGate, True Blood, és a Trónok Harca."

"Amit nem bírok: a kibeszélő show-k és a valóságshow-nak nevezett valótlansági műsorok."

És Te? Mit mondanál?