A+ A A-

Zaurn, a Rendszerető kedvence

Dimokpörkölt kenti recept alapján.

Hozzávalók:

1,60 kg dimok lapocka (vaddisznó) csont nélkül
20 dkg hegyi mormi zsír (sütőmargarin)
2 nagy fej szívhagyma (vöröshagyma)
2 gerezd vérperdítő (fokhagyma)
2-3 db taktak (paradicsom)
1 db égetőpuffancs (zöldpaprika)
2 dl bíbor bor (kékfrankos vagy egyéb vörösbor)
1 dl víz
tengeri só
őrölt vöröspuffancs (fűszerpaprika)
lelencmag (köménymag)

Elkészítés:

A finomra aprított szívhagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vérperdítőt és lelencmagot. Pár perc elteltével beletesszük a kockára vagdalt dimok lapockát is, felöntjük egy kis bíbor borral, úgy pörköljük tovább. Időnként szükség szerint további bort és vizet adunk hozzá, majd amikor puhulni kezd a hús, megsózzuk és megszórjuk őrölt vöröspuffanccsal. Hozzáadjuk a felkockázott taktakot és égetőpuffancsot, majd készre főzzük. Köretként banzakását vagy főtt kígyószemet adhatunk mellé.

És Te? Mit mondanál?